Unikající voda v domě nemusí být takový průšvih, jak se zdá


Zachovejte klid – mokrý flek na zdi a voda na podlaze nevěstí nic dobrého, ale neznamená to, abyste propadali panice. Zhluboka se nadechněte, naberte do plic a do mozku více kyslíku a jednejte rázně, ale v poklidu. Uvědomte si, že máte za zády pomoc, která je k dispozici nonstop. Detekci úniku vody a řešení závady provádí instalatéři běžně v rámci nonstop havarijního servisu, který je dostupný 24 hodin denně. I ve svátky a o víkendech. I v noci.

kleště sikovky

Nezouvejte se a vypněte hlavní jistič – jakmile lidé spatří před sebou po příchodu domů louži na podlaze, mnozí z nich mají tendenci vyzout se z bot, svléknout ponožky a začít s likvidací škod. Nejprve si však zajistěte vlastní bezpečí, a sice vypnutím hlavního jističe v elektrickém rozvaděči. Kdyby se voda dostala do elektroinstalace, a vy jste v tu chvíli byli zrovna na podlaze bosí a s mokrým hadrem v ruce, bylo by to podobné, jako kdyby vám spadl běžící fén na vlasy do koupelnové vany plné vody.

uzávěr vody

Nebourejte zdivo – někteří muži zpanikaří a aby urychlili vyhledání závady, začnou bušit do zdi, bourat omítku a zdivo a promění byt ve staveniště plné sutin a prachu. Tak tohle opravdu nedělejte. Vy pouze zavolejte instalatéry, a ti přijedou do hodiny a provedou detekci úniku vody https://www.kanalizace-instalateri.cz/unik-vody moderními metodami s využitím poslechových tyčí Hykron nebo formovacího plynu. Tedy žádné bourání a podobné demoliční práce. Odebere se pouze zdivo v místě závady a její řešení je pak už jen otázkou několika desítek minut.

Dejte si kávu a objednejte pizzu – znáte tu píseň od Karla Gotta „Kávu si osladím o trochu víc“? Vy si dejte raději Ájurvédské kafe s adaptogenními bylinkami, to je zdravější a navíc blokuje expanzi stresových hormonů. Objednejte si k tomu pizzu a v poklidu vyčkávejte příjezd instalatérů, všechno dobře dopadne a vše se vyřeší naprosto bez problémů.

Posted in Web